Zonnepanelen Bronnegerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Bronnegerveen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker check jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bronnegerveen!

zonnepanelen installateur 9526
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9526
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bronnegerveen mei 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.borger-odoorn.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Borger-Odoorn. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Bronnegerveen
Direct zonnepanelen bestellen? In Bronnegerveen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan is het voordeel al €1050. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bronnegerveen liggen tussen de €5100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (tarieven mei 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bronnegerveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3450 – €4425€400
2277013€5075 – €5875€550
3336015€5900 – €6075€850
4388016€6425 – €6700€890
5451020€6925 – €7250€1020
6496023€7575 – €8075€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Bronnegerveen bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bronnegerveen is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bronnegerveen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bronnegerveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bronnegerveen vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb je moeiteloos een deskundige vakspecialist in de buurt. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Bronnegerveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bronnegerveen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9526).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!