Zonnepanelen Westdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Westdorp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze vergelijker bekijk je accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Westdorp!

zonnepanelen installateur 9534
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westdorp augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.borger-odoorn.nl check jij de spelregels in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Borger-Odoorn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Westdorp
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Westdorp kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Westdorp schommelen tussen de €4100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (kosten augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Westdorp bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3400 – €4500€430
2283013€5300 – €5725€650
3332015€5950 – €6175€775
4400017€6550 – €6675€900
5460020€7050 – €7125€1000
6488023€7550 – €7925€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Westdorp bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westdorp bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Westdorp?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westdorp

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Westdorp vergelijken? Via onderstaande tips heb jij vandaag nog een goede installateur in de regio. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo relevant zonnepanelen advies in Westdorp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westdorp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9534).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!