Zonnepanelen Buinen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Buinen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Met de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze pagina vind je uitgebreide raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Buinen!

zonnepanelen installateur 9528
 • Een lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9528
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buinen augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.borger-odoorn.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Buinen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Buinen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 650.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Buinen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (kosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Buinen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3400 – €4200€390
2303012€5000 – €5700€550
3330014€6025 – €6075€775
4402018€6450 – €6725€900
5451020€6950 – €7125€1000
6515021€7700 – €8050€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Buinen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buinen is 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Buinen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buinen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Buinen vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Buinen.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Buinen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9528).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!