Zonnepanelen Ellertshaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ellertshaar? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze website doorzoek jij veelzijdige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ellertshaar!

zonnepanelen installateur 9535
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ellertshaar juni 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.borger-odoorn.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ellertshaar
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ellertshaar kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ellertshaar liggen tussen om en nabij de €5200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of NLE betaal je daarvoor zo’n €641,25 (onkosten juni 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ellertshaar bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3575 – €4350€390
2310013€5075 – €5650€575
3355016€6075 – €6075€775
4392018€6550 – €6850€900
5440020€7050 – €7200€1010
6499023€7400 – €7925€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Ellertshaar zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellertshaar bedraagt 3170 kWh. Dit staat voor zo’n 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ellertshaar?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ellertshaar

Gangbare modellen:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ellertshaar vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref je snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Ellertshaar.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ellertshaar op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9535).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!