Zonnepanelen Drouwenerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Drouwenerveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website check je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Drouwenerveen!

zonnepanelen installateur 9525
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9525
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drouwenerveen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.borger-odoorn.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Borger-Odoorn. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Drouwenerveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Drouwenerveen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Drouwenerveen liggen tussen om en nabij de €4700 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (onkosten augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Drouwenerveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3400 – €4475€420
2274011€5275 – €5725€575
3355014€6050 – €6200€725
4402017€6475 – €6725€900
5454020€6925 – €7250€990
6509022€7625 – €7850€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Drouwenerveen check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drouwenerveen bedraagt 3170 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Drouwenerveen?

Bij het installeren van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drouwenerveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Drouwenerveen vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een erkende specialist in je woonplaats. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Drouwenerveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Drouwenerveen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 9525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!