Zonnepanelen Bronneger kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Bronneger? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze website ontdek je uitgebreide toelichtingen over zonnepanelen kopen in Bronneger!

zonnepanelen installateur 9527
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9527
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bronneger oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.borger-odoorn.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Borger-Odoorn. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Borger-Odoorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Bronneger
Direct zonnepanelen bestellen? In Bronneger kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bronneger liggen tussen om en nabij de €4300 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €630 (tarieven oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Bronneger kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3400 – €4250€420
2282013€5075 – €5875€625
3334016€6075 – €6075€850
4395016€6525 – €6625€890
5464020€7050 – €7175€960
6493022€7450 – €8025€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Bronneger tref jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bronneger is 3170 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Bronneger?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bronneger

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bronneger vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een betrouwbare monteur in je postcoderoos. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Bronneger.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bronneger op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9527).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!