Zonnepanelen Ees kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ees? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze tool lees je handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ees!

zonnepanelen installateur 9536
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9536
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ees oktober 2023

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.borger-odoorn.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Borger-Odoorn. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Borger-Odoorn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ees
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ees bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5175), dan pak je al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ees liggen tussen de €4600 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (kosten oktober 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ees kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3500 – €4300€400
2307011€5225 – €5900€525
3344016€6100 – €6225€875
4407016€6550 – €6625€890
5448020€7050 – €7250€1010
6481023€7675 – €7900€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Ees lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ees is 3170 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ees?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ees

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ees vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref je binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in de buurt. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Ees.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ees op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9536).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!