Zonnepanelen 1e Exloërmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in 1e Exloërmond? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker check je samengestelde raadgeving over zonnepanelen kopen in 1e Exloërmond!

zonnepanelen installateur 9573
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9573
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen 1e Exloërmond september 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.borger-odoorn.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in 1e Exloërmond
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In 1e Exloërmond zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in 1e Exloërmond liggen tussen de €5400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €666 (prijs september 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in 1e Exloërmond kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3675 – €4200€380
2306011€5025 – €5825€650
3338015€5900 – €6025€825
4412018€6500 – €6700€920
5451020€6950 – €7250€1010
6501023€7575 – €7850€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck 1e Exloërmond ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in 1e Exloërmond bedraagt 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in 1e Exloërmond?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-1e-exloermond

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in 1e Exloërmond vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een uitmuntende installateur in de regio. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in 1e Exloërmond.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in 1e Exloërmond op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9573).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!