Zonnepanelen 2e Valthermond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in 2e Valthermond? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in 2e Valthermond!

zonnepanelen installateur 7877
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7877
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen 2e Valthermond mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.borger-odoorn.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Borger-Odoorn. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in 2e Valthermond
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In 2e Valthermond bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan profiteer je al van een korting van €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in 2e Valthermond fluctueren tussen de €4200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €648 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in 2e Valthermond bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3550 – €4325€380
2273013€5225 – €5700€675
3323015€5925 – €6175€800
4392018€6425 – €6650€880
5450020€7000 – €7200€1020
6497022€7675 – €8050€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck 2e Valthermond lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in 2e Valthermond bedraagt 3170 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in 2e Valthermond?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-2e-valthermond

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in 2e Valthermond vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in 2e Valthermond.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in 2e Valthermond op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7877).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!