Zonnepanelen Oosterhesselen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oosterhesselen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze website vind jij accurate tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oosterhesselen!

zonnepanelen installateur 7861
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterhesselen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.coevorden.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Coevorden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oosterhesselen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oosterhesselen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 750.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oosterhesselen schommelen tussen de €5300 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €627,75 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oosterhesselen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3400 – €4325€410
2288012€5175 – €5650€650
3331014€5925 – €6075€700
4395018€6300 – €6850€900
5436019€7000 – €7125€980
6510022€7600 – €7950€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Oosterhesselen vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterhesselen is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oosterhesselen?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterhesselen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oosterhesselen vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk jij moeiteloos een goede expert in de regio. Een aantal specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Oosterhesselen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosterhesselen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7860, 7861).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!