Zonnepanelen Nieuwlande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nieuwlande? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare details die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuwlande!

zonnepanelen installateur 7929
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwlande mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.coevorden.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Coevorden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuwlande
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwlande zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan loopt dit al op tot €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuwlande liggen tussen de €4700 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Nuon betaal je daarvoor zo’n €688,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuwlande kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3650 – €4325€440
2305013€5050 – €5875€525
3332016€6000 – €6200€725
4395017€6300 – €6675€910
5454019€7025 – €7150€1000
6509023€7550 – €8025€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuwlande tref je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwlande bedraagt 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuwlande?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwlande

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nieuwlande vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in korte tijd een deskundige specialist in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Nieuwlande.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwlande op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7929).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!