Zonnepanelen Dalen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Dalen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze tool doorzoek je toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Dalen!

zonnepanelen installateur 7751
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7751
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dalen mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.coevorden.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Coevorden. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Coevorden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Dalen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dalen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Dalen zitten vaak tussen de €4900 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €614,25 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Dalen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3650 – €4200€380
2298013€5300 – €5700€575
3343014€6025 – €6175€700
4411016€6300 – €6825€910
5450019€6975 – €7150€960
6481022€7525 – €8000€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Dalen ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalen bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Dalen?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dalen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Dalen vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je zonder problemen een betrouwbare vakman in de regio. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Dalen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Dalen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7750, 7751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!