Zonnepanelen Wezup kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Wezup? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Via de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker vind je bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Wezup!

zonnepanelen installateur 7852
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wezup mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.coevorden.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Coevorden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wezup
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wezup kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Wezup zitten vaak tussen de €4600 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wezup bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3450 – €4450€390
2284013€5225 – €5625€675
3343014€6000 – €6200€700
4420016€6325 – €6725€920
5445019€7075 – €7125€990
6500022€7450 – €7825€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Wezup achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wezup bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Wezup?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wezup

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wezup vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind je moeiteloos een goede specialist in jouw omgeving. Een aantal specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Wezup.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wezup op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7852).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!