Zonnepanelen Dalerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Dalerveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl vind je praktische toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Dalerveen!

zonnepanelen installateur 7755
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dalerveen mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.coevorden.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Coevorden. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Coevorden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Dalerveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dalerveen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan is het voordeel al €992,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 550.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dalerveen liggen tussen de €4300 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €621 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dalerveen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3675 – €4450€380
2303012€5225 – €5725€550
3337014€5925 – €6275€800
4420018€6400 – €6625€950
5450020€6925 – €7200€980
6501023€7425 – €8025€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Dalerveen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalerveen bedraagt 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Dalerveen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dalerveen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Dalerveen vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan zoek jij in enkele stappen een deskundige vakman in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Dalerveen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dalerveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7755).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!