Zonnepanelen Wierden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wierden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref jij omvangrijke toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Wierden!

zonnepanelen installateur 7640
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7640
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wierden juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.wierden.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wierden. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Wierden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wierden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wierden bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan pak je al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 600.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wierden zitten vaak tussen de €4600 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Nuon betaal je hiervoor wel €677,25 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wierden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3575 – €4250€380
2281012€5225 – €5625€575
3341014€5900 – €6100€850
4395017€6525 – €6600€940
5460020€6950 – €7150€1030
6483023€7700 – €7975€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Wierden check jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wierden is 3470 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Wierden?

Voor het plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wierden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Wierden vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder heb jij in korte tijd een uitstekende specialist in jouw streek. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Wierden.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Wierden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wierden op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een regionaal project (Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7468, 7640, 7641, 7642, 7645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente