Zonnepanelen Erm kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Erm? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website tref jij accurate details over zonnepanelen kopen in Erm!

zonnepanelen installateur 7843
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7843
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Erm mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.coevorden.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Coevorden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Erm
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Erm zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Erm fluctueren tussen de €5400 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Erm kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3550 – €4425€420
2309013€5025 – €5700€550
3358016€5925 – €6250€825
4404018€6525 – €6600€940
5438019€6975 – €7225€1010
6506022€7625 – €7975€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Erm ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erm is 3170 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Erm?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-erm

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Erm vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk je moeiteloos een deskundige expert in de buurt. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Erm.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Erm op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7843).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!