Zonnepanelen Wachtum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Wachtum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Wachtum!

zonnepanelen installateur 7754
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7754
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wachtum mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.coevorden.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Coevorden. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Tevens is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Coevorden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wachtum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wachtum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wachtum komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wachtum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3575 – €4350€440
2284011€5175 – €5725€650
3330016€6000 – €6125€850
4414017€6450 – €6800€930
5467020€7025 – €7275€980
6493023€7625 – €8125€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Wachtum vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wachtum is 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Wachtum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wachtum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wachtum vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk je snel en eenvoudig een professionele specialist in de buurt. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Wachtum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wachtum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7754).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!