Zonnepanelen Zwinderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zwinderen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze pagina doorzoek je accurate informatie over zonnepanelen kopen in Zwinderen!

zonnepanelen installateur 7864
 • Een lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7864
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwinderen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.coevorden.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Coevorden. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Coevorden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Zwinderen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zwinderen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 650.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zwinderen liggen tussen de €4600 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zwinderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3400 – €4325€420
2302011€5025 – €5900€625
3355014€6050 – €6125€750
4413016€6500 – €6775€910
5468020€7025 – €7275€990
6489023€7450 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zwinderen tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwinderen is 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zwinderen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwinderen

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zwinderen vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies jij binnen enkele minuten een erkende vakman in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Zwinderen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwinderen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7864).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!