Zonnepanelen Meppen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Meppen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker ontdek je waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Meppen!

zonnepanelen installateur 7855
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meppen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.coevorden.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Coevorden. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Coevorden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Meppen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Meppen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Meppen komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Meppen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3450 – €4375€440
2295012€5200 – €5625€625
3355015€6025 – €6175€750
4399017€6375 – €6850€880
5450019€6925 – €7125€1030
6494022€7525 – €8200€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Meppen zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meppen is 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Meppen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meppen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Meppen vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk je vandaag nog een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Meppen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meppen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!