Zonnepanelen Zweeloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zweeloo? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Door de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij praktische raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Zweeloo!

zonnepanelen installateur 7851
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zweeloo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.coevorden.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Coevorden. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Coevorden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zweeloo
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zweeloo kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zweeloo schommelen tussen de €4500 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €612 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zweeloo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3575 – €4200€430
2282011€5250 – €5725€500
3340014€6050 – €6050€725
4390016€6325 – €6700€950
5438020€7075 – €7150€1010
6503023€7425 – €8050€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Zweeloo tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zweeloo is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Zweeloo?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zweeloo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zweeloo vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij zonder problemen een goede installateur in je postcodegebied. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Zweeloo.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zweeloo op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 7851).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!