Zonnepanelen Benneveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Benneveld? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Benneveld!

zonnepanelen installateur 7856
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7856
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Benneveld mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.coevorden.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Coevorden. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er nog een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Coevorden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Benneveld
Direct zonnepanelen bestellen? In Benneveld bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Benneveld schommelen tussen de €5400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Benneveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3700 – €4400€390
2283013€5000 – €5700€600
3324014€6000 – €6200€775
4387018€6325 – €6850€930
5470020€7100 – €7300€980
6517022€7400 – €8100€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Benneveld ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Benneveld bedraagt 3170 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Benneveld?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-benneveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Benneveld vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een deskundige monteur in de regio. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Benneveld.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Benneveld op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7856).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!