Zonnepanelen Sleen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Sleen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website bekijk jij accurate details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sleen!

zonnepanelen installateur 7841
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sleen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.coevorden.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Coevorden. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Coevorden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sleen
Direct zonnepanelen bestellen? In Sleen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sleen liggen tussen de €4300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €684 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sleen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3600 – €4475€400
2288013€5200 – €5750€675
3338014€5975 – €6250€750
4412016€6450 – €6850€950
5450020€6975 – €7225€1030
6508023€7675 – €7800€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Sleen bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sleen is 3170 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sleen?

Voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sleen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sleen vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kies je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Diverse monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Sleen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sleen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een regionaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7840, 7841).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!