Zonnepanelen De Kiel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in De Kiel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Kiel!

zonnepanelen installateur 7849
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7849
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Kiel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.coevorden.nl lees je de spelregels in de gemeente Coevorden. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Coevorden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in De Kiel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Kiel kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan bedraagt dit al €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Kiel komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in De Kiel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3500 – €4475€390
2300012€5100 – €5825€500
3354015€6100 – €6225€800
4382017€6550 – €6825€950
5462020€6975 – €7275€1010
6496021€7450 – €7925€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck De Kiel tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Kiel is 3170 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Kiel?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-kiel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in De Kiel vergelijken? Door onze stappenplan heb je vandaag nog een uitstekende monteur in de regio. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het type huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in De Kiel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in De Kiel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7849).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!