Zonnepanelen Dalerpeel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Dalerpeel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker vind je handige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dalerpeel!

zonnepanelen installateur 7753
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dalerpeel mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.coevorden.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Coevorden. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Coevorden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Dalerpeel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dalerpeel zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Dalerpeel zitten vaak tussen de €4100 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dalerpeel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3450 – €4450€410
2290013€5100 – €5700€500
3355014€5975 – €6150€700
4403016€6500 – €6850€940
5437019€7000 – €7250€1020
6520021€7400 – €8050€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Dalerpeel vind jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalerpeel is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Dalerpeel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dalerpeel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Dalerpeel vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs kies je vandaag nog een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Dalerpeel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Dalerpeel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7753).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!