Zonnepanelen Gees kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Gees? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker ontdek jij actuele tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gees!

zonnepanelen installateur 7863
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7863
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gees mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.coevorden.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Coevorden. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Coevorden zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Gees
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Gees kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gees komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gees kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3450 – €4250€380
2285012€5050 – €5700€625
3345014€6100 – €6075€775
4407018€6500 – €6850€880
5461020€6950 – €7300€1000
6489021€7550 – €7925€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Gees achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gees is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Gees?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gees

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gees vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder heb je zonder problemen een professionele leverancier in jouw omgeving. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de aard van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo interessant zonnepanelen advies in Gees.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gees op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7863).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!