Zonnepanelen Geesbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Geesbrug? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Middels een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk je samengestelde gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Geesbrug!

zonnepanelen installateur 7917
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geesbrug mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.coevorden.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Coevorden zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Geesbrug
Direct zonnepanelen bestellen? In Geesbrug kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Geesbrug variëren tussen de €4600 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Geesbrug kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3525 – €4225€410
2284011€5025 – €5875€575
3320016€5950 – €6200€775
4408018€6425 – €6700€950
5451019€7025 – €7125€990
6486021€7650 – €8025€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Geesbrug bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geesbrug is 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Geesbrug?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geesbrug

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Geesbrug vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo actueel zonnepanelen advies in Geesbrug.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Geesbrug op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7917).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!