Zonnepanelen Schoonoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Schoonoord? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze tool tref jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Schoonoord!

zonnepanelen installateur 7848
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7848
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoonoord mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.coevorden.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Coevorden. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Coevorden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Schoonoord
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schoonoord zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Schoonoord schommelen tussen de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €607,5 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Schoonoord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3700 – €4275€440
2277011€5100 – €5775€600
3359016€6000 – €6075€875
4418018€6525 – €6650€880
5434020€6925 – €7125€980
6483023€7625 – €7800€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Schoonoord tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoonoord is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Schoonoord?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoonoord

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Schoonoord vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je woonplaats. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Schoonoord.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schoonoord op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7848).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!