Zonnepanelen Noord-Sleen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Noord-Sleen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Noord-Sleen!

zonnepanelen installateur 7846
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noord-Sleen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.coevorden.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Coevorden. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Coevorden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Noord-Sleen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Noord-Sleen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Noord-Sleen schommelen tussen de €5000 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Oxxio betaal je al snel €695,25 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Noord-Sleen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3550 – €4200€440
2291012€5275 – €5850€575
3358014€6075 – €6275€850
4401018€6300 – €6800€940
5446019€6925 – €7225€960
6497023€7700 – €7850€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Noord-Sleen bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noord-Sleen is 3170 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Noord-Sleen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noord-sleen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Noord-Sleen vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in jouw streek. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Noord-Sleen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Noord-Sleen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7846).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!