Zonnepanelen Holsloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Holsloot? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website tref je praktische info m.b.t. zonnepanelen kopen in Holsloot!

zonnepanelen installateur 7845
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holsloot mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.coevorden.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Coevorden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Holsloot
Direct zonnepanelen bestellen? In Holsloot kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Holsloot komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Holsloot bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3450 – €4250€410
2294013€5200 – €5675€500
3344015€5900 – €6150€775
4397017€6475 – €6600€920
5463020€6925 – €7225€970
6497023€7650 – €7975€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Holsloot bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holsloot bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Holsloot?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holsloot

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Holsloot vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je in korte tijd een erkende monteur in jouw streek. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Holsloot.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Holsloot op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7845).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!