Zonnepanelen Stieltjeskanaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Stieltjeskanaal? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van deze website doorzoek jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Stieltjeskanaal!

zonnepanelen installateur 7756
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stieltjeskanaal mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.coevorden.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Coevorden. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Coevorden zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Stieltjeskanaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Stieltjeskanaal bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Stieltjeskanaal zitten vaak tussen de €5200 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €623,25 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Stieltjeskanaal kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3600 – €4275€420
2281012€5200 – €5875€550
3337014€6025 – €6200€750
4403018€6300 – €6700€900
5434020€6900 – €7250€970
6499021€7700 – €8050€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Stieltjeskanaal ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stieltjeskanaal bedraagt 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Stieltjeskanaal?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stieltjeskanaal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Stieltjeskanaal vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in de buurt. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Stieltjeskanaal.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stieltjeskanaal op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!