Zonnepanelen Diphoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Diphoorn? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze website doorzoek jij praktische tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Diphoorn!

zonnepanelen installateur 7842
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7842
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diphoorn mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.coevorden.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Coevorden. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Coevorden zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Diphoorn
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Diphoorn kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Diphoorn liggen tussen de €5400 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Diphoorn kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3675 – €4200€440
2302012€5250 – €5875€500
3353016€6100 – €6150€825
4419017€6375 – €6825€890
5455020€6900 – €7300€1020
6492022€7525 – €8000€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Diphoorn bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diphoorn is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Diphoorn?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diphoorn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Diphoorn vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een uitmuntende monteur in je postcoderoos. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Diphoorn.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Diphoorn op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7842).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!