Zonnepanelen t Haantje kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in t Haantje? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina vind je samengestelde info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in t Haantje!

zonnepanelen installateur 7847
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7847
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Haantje mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.coevorden.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Coevorden. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Coevorden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in t Haantje
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In t Haantje zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan is het voordeel al €1170,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in t Haantje fluctueren tussen de €4100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €697,5 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in t Haantje kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3625 – €4225€440
2293012€5225 – €5775€525
3352016€6075 – €6075€700
4397018€6375 – €6825€880
5459020€7000 – €7125€1010
6510022€7525 – €8150€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck t Haantje achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Haantje is 3170 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in t Haantje?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-haantje

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in t Haantje vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je in enkele stappen een uitmuntende expert in de regio. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in t Haantje.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in t Haantje op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7847).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!