Zonnepanelen Aalden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Aalden? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze tool vind jij accurate info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Aalden!

zonnepanelen installateur 7854
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalden mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.coevorden.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Coevorden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Aalden
Direct zonnepanelen bestellen? In Aalden zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aalden variëren tussen de €4200 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €618,75 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Aalden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3700 – €4275€380
2310012€5150 – €5700€600
3324016€5950 – €6200€875
4392016€6450 – €6800€930
5469020€6900 – €7275€1030
6517022€7450 – €7900€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Aalden ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalden is 3170 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Aalden?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Aalden vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij in een zeer korte periode een goede expert in de buurt. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Aalden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aalden op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7854).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!