Zonnepanelen Wezuperbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wezuperbrug? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl tref je actuele toelichtingen over zonnepanelen kopen in Wezuperbrug!

zonnepanelen installateur 7853
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7853
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wezuperbrug mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.coevorden.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Coevorden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wezuperbrug
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wezuperbrug kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 800.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wezuperbrug fluctueren tussen de €4700 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wezuperbrug bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3400 – €4250€410
2275013€5275 – €5825€675
3355016€5925 – €6200€725
4394017€6425 – €6750€920
5460020€7100 – €7250€980
6504021€7400 – €7975€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Wezuperbrug vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wezuperbrug is 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Wezuperbrug?

Tijdens de montage van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wezuperbrug

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wezuperbrug vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een erkende installateur in de regio. Tal van specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Wezuperbrug.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wezuperbrug op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7853).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!