Zonnepanelen Haarlemmermeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Haarlemmermeer? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze website doorzoek jij bruikbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Haarlemmermeer!

zonnepanelen installateur 2151
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarlemmermeer juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.haarlemmermeer.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Haarlemmermeer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Haarlemmermeer zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4975), dan pak je al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Haarlemmermeer schommelen tussen de €5300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €657 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Haarlemmermeer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3500 – €4325€380
2285011€5100 – €5775€625
3352016€6000 – €6175€850
4384018€6475 – €6775€880
5460020€7100 – €7275€1000
6505022€7700 – €7825€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Haarlemmermeer ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarlemmermeer bedraagt 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haarlemmermeer?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarlemmermeer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Haarlemmermeer vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in je woonplaats. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Haarlemmermeer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haarlemmermeer op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 2150, 2151, 2152, 2153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente