Zonnepanelen Rozenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Rozenburg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij bruikbare info aangaande zonnepanelen kopen in Rozenburg!

zonnepanelen installateur 3180
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rozenburg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.haarlemmermeer.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Haarlemmermeer. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Rozenburg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rozenburg zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan loopt dit al op tot €1102,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rozenburg variëren tussen de €4200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rozenburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3450 – €4275€430
2287011€5125 – €5750€575
3350015€5925 – €6125€850
4399016€6325 – €6825€940
5433019€7100 – €7275€980
6511022€7650 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Rozenburg vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rozenburg is 3140 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Rozenburg?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rozenburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rozenburg vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Rozenburg.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rozenburg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1437, 3180).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!