Zonnepanelen Beinsdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Beinsdorp? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze tool tref jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Beinsdorp!

zonnepanelen installateur 2144
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beinsdorp april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.haarlemmermeer.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Haarlemmermeer zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Beinsdorp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beinsdorp kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beinsdorp komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €690,75 (tarieven april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Beinsdorp bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3450 – €4450€420
2284012€5200 – €5825€525
3329015€6050 – €6075€800
4415016€6300 – €6675€890
5440019€7025 – €7175€1030
6482022€7700 – €8175€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Beinsdorp ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beinsdorp is 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beinsdorp?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beinsdorp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Beinsdorp vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij binnen enkele minuten een goede leverancier in je postcodegebied. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Beinsdorp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beinsdorp op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een project in je eigen buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 2144).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!