Zonnepanelen Boesingheliede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Boesingheliede? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze vergelijker bekijk jij accurate details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Boesingheliede!

zonnepanelen installateur 2143
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2143
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boesingheliede juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.haarlemmermeer.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Haarlemmermeer. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Boesingheliede
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Boesingheliede kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n een half miljoen woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Boesingheliede fluctueren tussen de €4600 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Boesingheliede kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3625 – €4200€420
2288012€5150 – €5700€650
3357014€6000 – €6100€850
4420018€6400 – €6625€880
5462019€6925 – €7225€970
6493023€7475 – €7975€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Boesingheliede zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boesingheliede bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Boesingheliede?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boesingheliede

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Boesingheliede vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb je zonder problemen een deskundige specialist in je woonplaats. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type woning. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Boesingheliede.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Boesingheliede op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een regionaal project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 2143).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!