Zonnepanelen Oude Meer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Oude Meer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl lees je waardevolle gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Oude Meer!

zonnepanelen installateur 1438
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude Meer juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.haarlemmermeer.nl tref je de spelregels in de gemeente Haarlemmermeer. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oude Meer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oude Meer zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 800.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oude Meer komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Vandebron betaal je al snel €693 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Oude Meer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3625 – €4275€420
2293013€5200 – €5650€650
3358015€5900 – €6075€875
4396018€6425 – €6750€880
5440019€7050 – €7300€1000
6509021€7625 – €8025€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Oude Meer tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude Meer bedraagt 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oude Meer?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-meer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oude Meer vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een uitmuntende aanbieder in je woonplaats. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Oude Meer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oude Meer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1432, 1438).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!