Zonnepanelen Hoofddorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hoofddorp? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij deze pagina vind je accurate tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hoofddorp!

zonnepanelen installateur 2131
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2131
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoofddorp juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.haarlemmermeer.nl vind je de spelregels in de gemeente Haarlemmermeer. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hoofddorp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hoofddorp kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5525), dan is jouw winst al €1160,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 800.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hoofddorp zitten vaak tussen de €5000 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hoofddorp bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3500 – €4325€430
2308013€5225 – €5650€650
3349015€5925 – €6100€775
4398017€6500 – €6775€950
5454020€7000 – €7150€1020
6506021€7675 – €7825€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Hoofddorp bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoofddorp is 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hoofddorp?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoofddorp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hoofddorp vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in de buurt. De meeste leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer het soort huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Hoofddorp.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoofddorp op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2130, 2131, 2132, 2133, 2134, 2135).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!