Zonnepanelen Weteringbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Weteringbrug? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Met krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker lees je samengestelde raadgeving over zonnepanelen kopen in Weteringbrug!

zonnepanelen installateur 2156
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2156
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weteringbrug juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.haarlemmermeer.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Weteringbrug
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Weteringbrug kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Weteringbrug zitten vaak tussen de €5000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €607,5 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Weteringbrug bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117707€3650 – €4325€380
2270013€5100 – €5650€500
3357016€5925 – €6225€725
4408016€6325 – €6850€880
5469019€6900 – €7275€960
6497022€7600 – €8075€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Weteringbrug bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weteringbrug bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Weteringbrug?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weteringbrug

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Weteringbrug vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in de regio. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Weteringbrug.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificering (zoals Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Weteringbrug op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een regionaal project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2156).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!