Zonnepanelen Aalsmeerderbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Aalsmeerderbrug? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze tool tref je uitgebreide tips aangaande zonnepanelen kopen in Aalsmeerderbrug!

zonnepanelen installateur 1436
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalsmeerderbrug april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.haarlemmermeer.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Haarlemmermeer. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Aalsmeerderbrug
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Aalsmeerderbrug kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aalsmeerderbrug zitten vaak tussen de €4600 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en NLE staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (prijs april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Aalsmeerderbrug kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3475 – €4250€430
2297011€5150 – €5825€600
3350015€5975 – €6050€850
4417018€6325 – €6675€930
5449019€6950 – €7200€980
6494021€7450 – €8175€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Aalsmeerderbrug bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalsmeerderbrug bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Aalsmeerderbrug?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalsmeerderbrug

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Aalsmeerderbrug vergelijken? Met onderstaande tips vind jij in enkele stappen een deskundige installateur in je postcoderoos. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Aalsmeerderbrug.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Aalsmeerderbrug op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1432, 1436).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!