Zonnepanelen Burgerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Burgerveen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina check je omvangrijke info aangaande zonnepanelen kopen in Burgerveen!

zonnepanelen installateur 2154
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burgerveen juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.haarlemmermeer.nl vind je de spelregels in de gemeente Haarlemmermeer. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Burgerveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Burgerveen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Burgerveen schommelen tussen de €4600 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (tarief juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Burgerveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3425 – €4475€420
2299011€5200 – €5800€625
3323014€6025 – €6025€725
4419017€6325 – €6725€880
5454020€6925 – €7175€1030
6481021€7575 – €7975€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Burgerveen vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burgerveen bedraagt 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Burgerveen?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burgerveen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Burgerveen vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een uitmuntende expert in jouw streek. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Burgerveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burgerveen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2154).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!