Zonnepanelen Badhoevedorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Badhoevedorp? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool doorzoek jij toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Badhoevedorp!

zonnepanelen installateur 1171
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Badhoevedorp juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.haarlemmermeer.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Haarlemmermeer. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Haarlemmermeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Badhoevedorp
Direct zonnepanelen bestellen? In Badhoevedorp kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 700.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Badhoevedorp liggen tussen de €4400 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (kosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Badhoevedorp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3600 – €4400€390
2292013€5300 – €5850€625
3339016€6050 – €6225€850
4412017€6375 – €6725€890
5442019€7025 – €7150€1030
6513022€7500 – €7975€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Badhoevedorp bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Badhoevedorp is 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Badhoevedorp?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-badhoevedorp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Badhoevedorp vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in de regio. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Badhoevedorp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Badhoevedorp op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 1170, 1171).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!