Zonnepanelen Nieuw-Vennep kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nieuw-Vennep? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Middels de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website lees je uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Nieuw-Vennep!

zonnepanelen installateur 2151
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Vennep juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.haarlemmermeer.nl tref jij de spelregels in de gemeente Haarlemmermeer. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nieuw-Vennep
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Vennep kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuw-Vennep komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €693 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuw-Vennep bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3650 – €4300€390
2294013€5300 – €5775€600
3354014€5950 – €6275€875
4412017€6525 – €6800€940
5457020€7000 – €7250€1000
6514023€7400 – €7850€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Nieuw-Vennep vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Vennep bedraagt 3140 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuw-Vennep?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-vennep

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Vennep vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies jij snel en eenvoudig een professionele installateur in jouw streek. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Nieuw-Vennep.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Vennep op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2150, 2151, 2152, 2153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!