Zonnepanelen Bloemendaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bloemendaal? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze website ontdek jij praktische aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bloemendaal!

zonnepanelen installateur 2061
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bloemendaal juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.bloemendaal.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Bloemendaal. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bloemendaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Bloemendaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Bloemendaal zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan pak je al €992,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,03 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bloemendaal zitten vaak tussen de €5100 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pakweg 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers betaal je hiervoor wel €634,5 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bloemendaal is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3400 – €4275€420
2271013€5075 – €5700€550
3320015€6000 – €6100€775
4393018€6375 – €6600€940
5457019€6925 – €7200€1000
6519022€7450 – €8200€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Bloemendaal bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bloemendaal is 3630 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bloemendaal?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bloemendaal

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bloemendaal vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een betrouwbare aanbieder in de buurt. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Bloemendaal.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bloemendaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bloemendaal op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2060, 2061).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente