Zonnepanelen Zandvoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zandvoort? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze website doorzoek je actuele tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Zandvoort!

zonnepanelen installateur 2041
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zandvoort juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.zandvoort.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Zandvoort. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Zandvoort zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Zandvoort
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zandvoort zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan is het belastingvoordeel al €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Plusminus 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zandvoort liggen tussen de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zandvoort kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3550 – €4450€430
2285013€5100 – €5725€625
3342016€5900 – €6225€800
4417016€6375 – €6600€890
5433020€6975 – €7200€1000
6505022€7525 – €7800€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Zandvoort vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandvoort bedraagt 2820 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Zandvoort?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zandvoort

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zandvoort vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Zandvoort.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zandvoort.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zandvoort op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2040, 2041, 2042).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente