Zonnepanelen Schiphol-Rijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Schiphol-Rijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker check je waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Schiphol-Rijk!

zonnepanelen installateur 1119
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schiphol-Rijk juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.haarlemmermeer.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er nog een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Schiphol-Rijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Schiphol-Rijk zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Zo’n 650.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schiphol-Rijk liggen tussen om en nabij de €4400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Schiphol-Rijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3400 – €4200€390
2295012€5150 – €5600€675
3326016€5975 – €6125€850
4407016€6475 – €6725€930
5466019€6975 – €7225€1030
6498021€7675 – €7900€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schiphol-Rijk ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schiphol-Rijk is 3140 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Schiphol-Rijk?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schiphol-rijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Schiphol-Rijk vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind je snel en eenvoudig een professionele specialist in de regio. De meeste adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Schiphol-Rijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Schiphol-Rijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1118, 1119).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!