Zonnepanelen Leimuiderbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Leimuiderbrug? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze tool ontdek je toepasbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Leimuiderbrug!

zonnepanelen installateur 2155
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2155
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leimuiderbrug juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.haarlemmermeer.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Haarlemmermeer. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Haarlemmermeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Leimuiderbrug
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Leimuiderbrug zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan is het belastingvoordeel al €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Leimuiderbrug liggen tussen de €4700 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Leimuiderbrug is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3450 – €4275€420
2276012€5050 – €5700€500
3332016€5900 – €6275€800
4400017€6375 – €6600€930
5462020€6975 – €7150€990
6516021€7450 – €8150€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Leimuiderbrug check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leimuiderbrug is 3140 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Leimuiderbrug?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leimuiderbrug

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Leimuiderbrug vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in jouw streek. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Leimuiderbrug.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Leimuiderbrug op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 2155).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!