Zonnepanelen Buitenkaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Buitenkaag? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Buitenkaag!

zonnepanelen installateur 2158
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buitenkaag juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.haarlemmermeer.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Haarlemmermeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Buitenkaag
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Buitenkaag kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan loopt dit al op tot €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Buitenkaag fluctueren tussen de €4200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €612 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Buitenkaag kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3500 – €4425€380
2271013€5225 – €5825€625
3336016€6075 – €6200€775
4405017€6300 – €6800€910
5459020€7050 – €7200€1000
6491022€7525 – €7975€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Buitenkaag achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buitenkaag bedraagt 3140 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Buitenkaag?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buitenkaag

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Buitenkaag vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb jij in korte tijd een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Buitenkaag.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Buitenkaag op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2158).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!